Tuesday, June 28, 2011

Kisah Budak 10sen......


Salam semua.....

Sejak ana tolong mak kat kantin...macam-macam ragam budak ana jumpe....
Ok hari ni ana nak citer pasal budak seposen.....
Ini budak India darjah 1..kalau tak salah la....
Kite orang panggil budak seposen sebab hari2 dia pergi sekolah bawak duit seposen jer......

Tapi kita orang tak kisah sangat ...bukan sebab kite orang ni jahat ke apa....
Sebab budak India ni dah dapat RMT...Rancangan Makanan Tambahan....
So kalau bawak duit seposen pun tak pe la kan.....Dah dapat makan free kan...

Nak di jadikan citer...
Satu hari tuu dak ni makan la macam biasa..sedap jer dia makan...
And than dah abis rehat....loceng pun dah bunyi..ana pun tengah kira duit....(waa den kayo..)
Tetiba dak india ni datang dengan kawan die......nangis2...

Eh apa kena pulak budak seposen ni.....(ana cakap...)
Pas tuu kawan die cakap "aunty ada makanan tak..dia lapo..."
Ada cikgu kat situ kesian la tengok budak nie nangis2....siap nak belanja lagi....
Pas tuu mak cik kantin tuu cakap .."Ehh budak india nie dapat RMT laa....kan dah makan tadi"
Cikgu tadi yg kesian tuu terus blah...

Mak cik2 kantin tuu ada yang geram ngan dak india nie......siap kata budak nie pandai berlakon.....saja la tuu mintak makan free....
semua orang malas nak layan budak india nie...dah la x nak blah....x masuk class pulak tuu...
Than mak ana pun datang..."haaaa nak apa....???" (garang betol mak i nie..)
Than kawan die cakap la nak nasi ada tak....
Mak i pun cakap "ada duit??"...hahaha tuuu la ayat x menahan tuu....

Dah nama pun budak seposen...memang ada seposen je laaa....
Kawan die yang baik hati pun kasi la duit....
Akhirnya dapat la budak tuu nasi ...Bukan nya terus masuk dalam class...boleh die merayap-rayap lagi....ehhh x belajar ke budak nie......

Tengan kira2 duit ana borak2 la ngan mak cik2 kantin tuu...
ana cakap"tah-tah budak tuu bukan nya lapo....tapi sebenarnya sakit perut nak terberak"
Kite orang pun apa lagi pecah panggung la gelak....
hahahaha....dannnn memang betul pun...
Pas tuu mak cik tuu tengok budak india dengan kawan nya pergi tandas....dengan nasi di tangan.....hahahaha...

kite orang dalam kantin tergelak macam org giler laaa.....
Hari ni pulak lain citernya.....
Dah la suka tayang2 muka kat depan kaunter...naik nyampah aku...
Nie suka2 hati die jer amik makanan dan x bayar...siap makan depan2 lagi...
Kite orang tanya duit mana....die boleh kata x da...
Wah..wah..wah..suka ati jer dak nie......
Nasib baik 1 kopok jer dia amik...kalau 1 bekas tapawer mau lingkup kantin mak aku nanti....

Ok la ...esok kite tengok....apa pulak budak ni nak buat....


Kantin nya lebih kurang macam ni laaa....

bye..



4 comments:

intanurulfateha said...

amek lah gambar budak seposen tuh hahahha

Ana Farhana said...

huhu..akan di pertimbangkan..
hehe...(ingat senang)..

✿ cikcimi said...

kak, ade nasi lemak doposen tak. saye lapa. :P

Ana Farhana said...

dik nasi lemak semua lima posen...nak doposen masak sendiri ehh...

.body-fauxcolumn-outer { background: url(http://www.example.com/image.png); } .body-fauxcolumn-outer div { background: none; }
Related Posts with Thumbnails